tanfolyamok
Célország szerint
Ausztria Olaszország
Nehézségi szint szerint
Kezdő Haladó
Tanfolyam információ

M. A. Haladó TRAD sziklamászó tanfolyam, Val di Mello 2019

 

A TRAD (haladó) sziklamászó tanfolyam részletes leírása

 

TRAD - vagy építsd magadnak az utad!

A modulrendszerű sziklamászó képzés harmadik - egyik legfontosabb - lépcsőfoka.

Mindazoknak, akik már elvégezték a modulrendszer SZM1 és SZM2 tanfolyamait, vagy még az régi, elavult rendszerben végezték el minimum az alapfokú sziklamászó tanfolyamot.

Miért van erre szükség?

Mert igen kiterjedt, önnálló ismeretanyag a saját köztesekkel történő mászás: sokkal nagyobb körültekintést, szélesebb ismereteket igényel, mint a sportmászás.

Sokkal többről szól, mint az ékek és friendek megemlítése!

Val di Mello (Európa Yosemite-je) Olaszországban, a svájci határ közelében található. A völgy szinte végtelen lehetőséget tartogat a kalandra éhes sziklamászóknak.

Val di Mello az a hely, ahol hihetetlenül stabil grániton mászhatunk, ahol megtanulhatjuk, hogy a mászás valóban a mászásról szól. Ahol egy helyen megtalálod a fantasztikus boulder-tömböket, a sportutakat és az 1.000 méteres falakat, ahol vízesések tucatjai nyújtanak felfrissülést, ahol esténkét vidám mászók töltik meg a Fiorelli Pizzeriát és a Bar Monicát, ahol egyszerre láthatsz pálmát és gleccsert, ahol végtelen tábla- és repedésmászások várnak rád...

 Elmélet: a mászás ágai, felszerelésismeret, a hegyek-sziklafalak formavilága, kőzettípusok, a biztosítás menete-fizikája, az ereszkedés szabályai, objektív és szubjektív veszélyek, meteorológia, mentési alapelvek, elsősegély, a hegymászás története, több kötélhosszas utak mászásának taktikája, tájékozódás nagyobb falakon, ékelési technikák és taktikák, bivakolás lehetőségei, ön- és társmentés, döntési helyzetek a hegyekben

Gyakorlat: mozgás a sziklán és környezetében (alpesi környezet!), mászótechnikák, bemelegítés, ereszkedés, felső biztosítás,srandépítés,  elöl és hátulmászás kötélpárban, váltott mászás, köztes biztosítás elhelyezése, társ eresztése, mászás kötélen, több kötélhosszas (4-10), teljes kötélhosszakból (40-50 m) álló utak mászása ékekkel-friendekkel, nagyfalas ereszkedési technikák gyakorsása, tájékozódás és kommunikáció nagyobb falakon, alpesi környezetben is.

Nézz körül a galériában!

Amit nyújtunk: személyre szabott figyelem évtizedes mászó és oktatói tapasztalattal rendelkező, aktívan mászó oktatóktól, intenzív foglalkozások, biztonság- és fejlődéscentrikus képzés,  mászás szép tájakon, lehetőség tanfolyam utáni közös mászásokra, jó hangulat…

Részvételi feltétel: SZM1 és SZM2 vagy régi alapfokú tanfolyam + stabil UIAA VI-os (5c+) mászótudás.

Utazás, szállás:

Utazás: teleautó rendszerben (Budapest - Val di Mello: 1017 km, ebből 782 km autópálya)

Szállás: kempingben (~12 Euro/fő/éj)

 

Jelentkezés

A jelentkezési lap kitöltésével.

Személyes kapcsolatfelvéte

Monostori András (tanfolyamvezető):

+36 30 251 50 54

monostori.andras@mountex.hu

 

Monostori András
MOUNTEX Adventure 

monostori.andras@mountex.hu 

 


Aktivitás:
Magashegyi túra, Sziklamászás, Hegymászás
Célország:
Olaszország
Ár:
90.000 Ft
Tanfolyam időpontok:
2019. augusztus 19-25.
Szint:
1 2 3 4 5
Résztvevők száma:
4-8 fő
Szálláshely:
kempingben és turistaházban
Közlekedés:
teleautó-rendszerben
Jelentkezési határidő:
2019. augusztus 10.

 


Valahol elakadtál? Van valami észrevételed? Kérjük, küldd el visszajelzésed!
© 2010 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon a található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.