tanfolyamok
Tanfolyam információ

M.A. Tavaszi alapfokú sziklamászó tanfolyam SZM1 (+ SZM2) 2019

Alapfokú sziklamászó tanfolyam részletes leírása

Az alapfokú sziklamászó tanfolyamunk ezúttal is 2 szintből áll, melynek mindkét szintje megfelel egy-egy önálló tanfolyamnak. Bár egymás után is elvégezhetőek, a kevésbé gyakorlottak számára erősen ajánlott a két szint között elmélyíteni az első szint ismereteit. 

SZM1: Az első 6 nap (2 munkanap + 4 munkaszüneti nap) külön is elérhető azoknak, a "mászókertekben" (kiépített biztosítással rendelkező rövid sziklafalak) szükséges biztosítási és mászási technikákat kívánják elsajátítani - de azt alaposan!

A magyarországi részről itt láthatsz képeket.

SZM2: A tanfolyam második, része - igazából egy következő, magasabb fokozat a modulrendszerben - (4 nap) egy olaszországi vagy horvátországi mászótáborból áll, ahol több kötélhosszas utakon szerzünk gyakorlatot, és teljessé tesszük elméleti ismereteinket a sziklamászás alapjairól. Kitűnő felkészülés a haladó sziklamászó tanfolyamokra. Erre csak azok jöhetnek, akik az első modulban vagy azon kívül már bizonyították felkészültségüket!

A korábbi horvátországi táborokról itt találsz képeket.

Elmélet: mászás ágai, felszerelés ismeret, hegyek-sziklafalak formavilága, kőzettípusok, biztosítás menete-fizikája, ereszkedés szabályai, objektív és szubjektív veszélyek, meteorológia, mentési alapelvek, elsősegély, hegymászás története…

Gyakorlat: mozgás a sziklán és környezetében, mászótechnikák, bemelegítés, ereszkedés, felső biztosítás,standépítés nittelt utakban,  elöl és hátulmászás kötélpárban, váltott mászás (SZM2), köztes biztosítás elhelyezése, társ eresztése, mászás kötélen (SZM2)…

Amit nyújtunk: személyre szabott figyelem évtizedes mászó és oktatói tapasztalattal rendelkező, aktívan mászó oktatóktól, intenzív foglalkozások, biztonság- és fejlődéscentrikus képzés,  mászás szép tájakon, lehetőség tanfolyam utáni közös mászásokra, jó hangulat…

Gyakorlati napok:

Első hat nap: 2019. május 3-5 és 10-12.

Olaszországi vagy Horvátországi folytatás: május 17-21.

Elméleti órák: az összes gyakorlati napon a sziklafalaknál.

Helyszín: „közeli helyeken, dombokon-hegyeken, kibelezett kőbányák üregében…”  (Pilis, Gerecse, Mátra) + Olaszország (Arco) vagy Horvátország (Dabarski Kukovi, Pag)

A gyakorlati napok kora reggeltől estig tartanak!

Jelentkezés:

jelentkezési formula kitöltésével.

Jelentkezési határidő: 2019. április 25. (8 hely van, a befizetés sorrendje számít)

Személyes kapcsolatfelvétel:

Monostori András tanfolyamvezető:

monostori.andras@mountex.hu 

tel.: +36 30 251 50 54

A tanfolyam résztvevőinek 10%-os kupont adunk ajándékba, amit a MOUNTEX üzleteiben lehet levásárolni!

 

 

 

 

Monostori András
MOUNTEX Adventure 

monostori.andras@mountex.hu 

 


Aktivitás:
Sziklamászás
Célország:
Magyarország , Olaszország , Horvátország
Ár:
55.000 Ft (6 nap) + 45.000 Ft (5 nap)
Tanfolyam időpontok:
2018. május 3-21.
Szint:
1 2 3 4 5
Résztvevők száma:
4-8
Közlekedés:
teleautó rendszerben
Jelentkezési határidő:
2019. április 25.

 


Valahol elakadtál? Van valami észrevételed? Kérjük, küldd el visszajelzésed!
© 2010 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon a található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.