tanfolyamok
Rólunk > A Mountex Adventure-ről

A MOUNTEX Adventure-ről

 A MOUNTEX ADVENTURE több mint tíz éve sikeresen működő hegymászó iskolaként a legmagasabb szintű képzést nyújtja a hegymászás legtöbb ágában, működésében mindig a legfejlettebb alpesi „műhelyek” oktatási színvonalát tartja mértékadónak. Ennek is köszönhető, hogy számos képzési formát elsőként honosított meg a hazai hegymászó oktatásban (lavinaismereti táborok, via ferrata tanfolyamok, többlépcsős sziklamászó képzés, külföldi alapfokú tanfolyamok, sítúra tanfolyamok).

 Célunknak tekintjük, hogy minimalizáljuk a hegyi-balesetek számát, azaz minden segítséget megadjunk a hegyek vándorainak, hogy minden útjukról épségben térjenek vissza.

A Mountex Adventure tanfolyamain minden tudást elsajátíthatsz, mellyel a későbbiekben részt vehetsz a komolyabb csúcstámadásainkon és sziklamászó expedícióinkon, valamint emelt szintű hegymászó képzéseinken.

Miért kellenek a tanfolyamok?

 „A mászás és minden magasban végzett tevékenység kockázatos és veszélyes, esetenként sérüléshez vezethet.” 

Ez a figyelmeztetés minden mászó felszerelés használati útmutatójában szerepel. Ezek az útmutatók azonban sehol sem említik azt, hogy a sziklamászás, a magashegyek meghódítása milyen felejthetetlen és csodálatos, sehol máshol nem tapasztalható élményeket nyújt a mászók számára. A Mountex Adventure mászó csapatának alapítóiként, több mint harminc éve foglalkozunk a mászással, járjuk a függőleges birodalom falait, és gyűjtjük túráról túrára ezeket a szép élményeket. 

Az utóbbi években nagyon divatossá váltak az extrém sportok és ezzel párhuzamosan megsokszorozódott az érdeklődők, próbálkozók száma. Számunkra, akik már sok éve tesszük próbára magunkat, tudásunkat különböző sziklákon, hegyeken, már szinte természetes, ahogy egy 400 méteres sziklafal közepén lógva figyeljük társunkat, akinek izmai pattanásig feszülnek és minden gondolatával csak a következő mozdulatra koncentrál. Pontosan átérezzük, hogy mi az a kihívás, ami az új érdeklődőket a sziklafalak tövébe csábítja és jól tudjuk azt is, hogy ők azok akik a leginkább veszélynek teszik ki magukat ezeken a helyeken. A tapasztalatlanság, a megfelelő ismeretek hiánya az élményt adó, önfeledt mászást könnyen kétségbeesett küzdelemmé változtathatja. 

Sziklamászás

 Éppen ezért határoztuk el, hogy tudásunkat szervezett formában is megosztjuk az érdeklődőkkel, megnyitva ezzel a függőleges birodalom kapuit számukra is. A Mountex Adventure tanfolyamain képzett, aktív mászók felügyelete mellett maximális biztonságban sajátíthatók el azok az elméleti és gyakorlati alapok, amelyek birtokában már bárki elindulhat a harmadik dimenzió felfedezésére. Az alapismeretekben már jártas mászók számára szervezett segítséget nyújtunk a nagyfalak, a több kötélhosszas utak világába történő biztonságos belépéshez. 

Via ferrata

Persze, természetesen nem mindenki akar ahhoz extrém sziklamászóvá válni, hogy belekóstoljon a hegyek nyújtotta kalandok valamelyikébe. Nekik kínáljuk VIVA FERRATA tanfolyamainkat, hegyi túráinkat, MOUNTMIX kalandjainkat, télen hótalpas és sítúráinkat.

Lavinaismeret

Akik a téli hegyek varázslatos világába készülnek, tudniuk kell, hogy e mesevilág számos veszélyt tartogathat, melyek közül a legalattomosabb, s így a legjelentősebb a lavinaveszély. Lavinaismereti Táborainkon nemzetközi viszonylatban is magas szintű képzés keretében vesszük át e veszély felismerésének és elkerülésének lehetőségeit, ill. a hatékony mentés módozatait.

Valahol elakadtál? Van valami észrevételed? Kérjük, küldd el visszajelzésed!
© 2010 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon a található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.