tanfolyamok
Célország szerint
Olaszország
Időtartam szerint
5+ napos
Nehézségi szint szerint
Kezdő Haladó
Tanfolyam információ

M.A. Síalpinista tábor 2020 - Valfurva


Ortler-Cevedale csoport = a sílapinizmus fellegvára!!


A síalpinizmus jóval több, mint egyszerű sítúra. Itt a magabiztos sítudáson túlmenően komoly magashegyi ismeretekre és kifinomult taktikai érzékre lesz szükségünk. Épp ezeket fogjuk itt megtanulni és gyakorolni.

Áprilisban ismét az Oltler-Cevedale csoport égbetörő ormai között kapaszkodunk egyre följebb, hogy páratlan panorámájú csúcsokon és hágókon csatoljuk lesiklásra léceinket…

…ami ezután következik?: 1000-1600 méter szintkülönbségű megvalósult álom-siklás már-már kastélyszállóra emlékeztető turistaházunk teraszáig! 

Itt mindenki olyan, mint Te vagy:  sítúrázó, sportos és vidám résztvevő aki csak a csúcsok meghódítására vágyik, méghozzá sítalpon! A házban vetítéssel egybekötött előadások/beszélgetések keretében tárgyaljuk meg a biztonságos, lavinamentes sítúrázás fortélyait.

A túrára elsősorban azokat a haladó sízőket és sítúrázókat várjuk, akik már barátságot kötöttek a szűzhóval, és akik szívesen vállalkoznak akár 1500 méteres szintet meghaladó túrákra.

Kedvcsináló képeket a galériában láthattok.

 

Tematika:

  • túléls szabályai
  • útvonal megtervezése
  • tájékozódás havas terepen
  • ön- és társmentés gleccserhasadékból és lavinából
  • jégcsákány használata

...és persze rengeteget sítúrázunk!

 

 

Részletes programismertetés

1. nap


Reggel 7-kor kelünk útra, hogy a hosszú, de egyre szebb utazás után maradjon még időnk felkészülni a másnapi túránkra. Az út 10-12 óra, érdemes váltott vezetéssel teljesíteni. Egészen a házig autóval is fel lehet menni, de az utolsó szakasz igen meredek és gyakran havas, ezért jó téligumi, hólánc, megfelelő autó és jó soför kell hozzá. Bormióban beugorhatunk a SKI TRAB gyárba és mintabolba.


2-5. nap


Alkalmazkodva a helyi időjárási és hóviszonyokhoz, mind a négy nap kiadós sítúrákra és jégcsákányos hegymászásokra indulunk a környező fenséges csúcsokra.

A túrákról visszafele, már a ház közelében gyakorlatozva fejlesztjük képességeinket, hogy minél biztonságosabban űzhessük e gyönyörű sportot, a síalpinizmust.  A házban vetítéssel egybekötött előadások/beszélgetések keretében tárgyaljuk meg a biztonságos, lavinamentes túrázás/sítúrázás fortélyait. Tematika: - útvonal megtervezése - tájékozódás havas terepen - a túlélés szabályai - ön -, és társmentés gleccserhasadékból és lavinából - jégcsákány használata ...és persze rengeteget sítúrázunk!


6. nap

Táborunk utolsó napján összefoglaljuk megszerzett ismereteinket, majd egy kisebb kitérővel csúszunk le autóinkhoz, és megkezdjük kiadós, de élményekkel teli utunkat hazafelé.
 

A tábor időpontja: 2020. április 14-19.

Utazás: tele-autó rendszerben.  Budapest -  Rifugio Forni (Santa Catherina Valfurva)  925 km/~11 óra  (hólánc kötelező!!!!!)

Szállás: Rif. Forni turistaházban,  57 Euro/ fő/éj reggelivel és (különlegesen finom) vacsorával, zuhanyzási lehetőséggel; OEAV/DAV/CAI tagsággal (helyszínen, KÉSZPÉNZBEN fizetendő!)

A túra-tanfolyam díja

82.000 Ft/fő vagy 250 euró (mely az oktatást, túravezetést és a speciális lavina- és egyéb mentőfelszerelés-használatot* foglalja magában)  + a tanfolyamvezető szállás-ellátás és útiköltsége elosztva a résztvevők között.

*pieps, szonda, lavinalapát + beülő, karabínerek, csigák, kötelek, jégcsavarok, sisak, pruszik...

A tanfolyamra sítúraléc, szőrme, teleszkópos síbot, jégcsákány és hágóvas kedvezményesen bérelhető!   

 

Jelentkezés

 jelentkezési formula kitöltésével. 

Jelentkezési határidő: 2020. március 20.

Személyes kapcsolatfelvétel

Monostori András tanfolyamvezető:

monostori.andras@mountex.hu 

tel.: +36 30 251 50 54 

A tanfolyam résztvevőinek 10%-os kupont adunk ajándékba, amit a MOUNTEX üzleteiben lehet levásárolni!

Monostori András
MOUNTEX Adventure 

monostori.andras@mountex.hu 

 


Aktivitás:
Túrasí, Lavinaismeret, Hegymászás
Célország:
Olaszország
Ár:
82.000 Ft + tanfvez. költségei
Tanfolyam időpontok:
2020 április 14-19.
Szint:
1 2 3 4 5
Résztvevők száma:
7
Szálláshely:
turistaház
Közlekedés:
teleautó-rendszerben
Jelentkezési határidő:
2020. március 20.

 


Valahol elakadtál? Van valami észrevételed? Kérjük, küldd el visszajelzésed!
© 2010 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon a található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.